Haber, Haberler, Haberleri, Son Dakika, Son Dakika Haber, 2023 Seçimleri,Cumhurbaşkanı,AKP,CHP,MHP,6'lı Masa,Muhalefet, İktidar,Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu,Devlet Bahçeli,

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

Dünya Şampiyonu yeni ‘bocce’ciler yetiştiriyor

Dünya Şampiyonu yeni ‘bocce’ciler yetiştiriyor
4 kez okundu
18 Ocak 2023 - 22:36

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesi iş birliğinde Mersin’de 2022 yılında düzenlenen şampiyonada, rakibi Şilili Franca Martini’yi yenerek dünya şampiyonu olmayı başaran 25 yaşındaki milli sporcu Eda Sayak, yeni sporcular yetiştirmek için antrenörlük yapıyor.

Bingöl Güncel TV / BİNGÖL (İGFA) –  Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait spor salonunda tribünlerin arkasında bulunan alanda çalışarak dünya şampiyonluğuna uzanan Eda Sayak, yeni gelişmekte olan bu branş için uygun saha bulunmaması nedeniyle bocce sporuyla 30 öğrenciye eğitim veriyor.

13 yaşında başladığı bocce sporunda elde ettiği başarılarıyla gençlere örnek olan Sayak, yeni şampiyonların yetişmesi için deneyimlerini takım arkadaşı Sevilay Gezli’yle yeni sporcular yetiştiriyor.

Bocce sporuna beden eğitimi öğretmenin tavsiyesiyle başladığını ifade eden Sayak, “Hedefim küçüklüğümden beri hayalini kurduğum şey beden öğretmeni veya polis olmaktı beden öğretmenimin bocce sporu sayesinde öğretmen olduğunu duyunca daha çok benim ilgimi çekti ve bu şekilde bocceye başladım. Tabiki bu noktaya çok kolay gelmedik, emek vererek, sabırla ve hayal kurarak geldik. Bu bizim için kolay olmadı bu başarıyı sağlamak, gerçekten her bir noktasında fazlasıyla emek var, İnanmak var. Bu anlamda da sporcularıma bu sporu antrenör olarak sporcularıma aktarmak benim için gurur vericidir” diye konuştu.

Gençlik ve Spor merkezinde antrenör olarak çalışan Sayak, Sevilay Gezli ile sporcu yetiştirdiklerini anlatarak, “Yaklaşık 30’a yakın sporcu sayımız var. Onlara örnek teşkil etmek, onların bu yolda ilerlemesini sağlamak ve hayatlarına dokunmak benim için çok değerli ve önemli o yüzden antrenörlük yapmak benim için çok kıymetlidir.” dedi.

Kaynak: igfhaber.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Haberinbasi.com haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.