Haber, Haberler, Haberleri, Son Dakika, Son Dakika Haber, 2023 Seçimleri,Cumhurbaşkanı,AKP,CHP,MHP,6'lı Masa,Muhalefet, İktidar,Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu,Devlet Bahçeli,

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş: “Ne Mutlu Türk’üm Diyene”

Andımız için faşist bir uygulama ifadelerini kullanan profesöre tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “Bakınız, asıl faşistlik Türk’üm diyememektir.

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş: “Ne Mutlu Türk’üm Diyene”
330 kez okundu
10 Aralık 2020 - 22:16

Andımız için faşist bir uygulama ifadelerini kullanan profesöre tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, “Bakınız, asıl faşistlik Türk’üm diyememektir. O yüzden bizde her zaman dediğimiz gibi tekrar ediyoruz, Ne Mutlu Türküm Diyene.” dedi.

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Bezci’nin, canlı ders sırasında, Andımız ile ilgili yaptığı açıklama çok dikkat çekti. Sosyal medyada büyük tepkilere neden olan açıklamada, Bezici, Andımızın, “Faşist” bir uygulama olduğunu ifade etti.

CHP’Lİ BAŞKAN KELEŞ SERT ÇIKTI

Konuyla ilgili CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, yazılı bir açıklama yaptı. Andımızın çocuklara bir amaç verdiğine değinen Keleş, “Andımız, onlarca yıl okullarda çocuklarımızı teşvik etmek, onlara heyecan katmak amacıyla bir disiplin olarak okutuldu. İçerisinde barındırdığı ifadelerle ülke sevgisinin aşılanmasında bir araçtı Andımız. Geleceğe yürüyen bir amaç sunan bir değerdi. Ancak kendisine Türk diyemeyen kimseler tarafından kaldırıldı. Bu zihniyetin devamı varlığını Sakarya Üniversitesinde sürdürmekte. Daha önce de Sakarya Üniversitesinde bulunan bir zatın, bizler için kullandığı ahlak dışı ifadeler canımızı sıkmıştı. Şimdi de bir profesör dersinde yaptığı açıklamada, Andımızın faşist bir uygulama olduğunu dile getirdi. Bakınız, asıl faşistlik Türk’üm diyememektir. O yüzden bizde her zaman dediğimiz gibi tekrar ediyoruz, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene.’ Andımızı, faşistlik olarak niteleyen bir eğitimcinin ülkesine katacağı değerden şüphe ederim. Andımız Türkiye Cumhuriyet’inin bir değeridir. Faşist olan, içerisinde Türk kelimesi geçtiği için, Andımızı kimsenin fikrine danışmadan kaldırmaktır” dedi.

SAKARYA – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Haberinbasi.com haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.